Kager

Cookies – sprøde men bløde

Cookies går man aldrig galt i byen med. De er smukke og have stående på bordet til hvis man får gæster, skal give en værtinde/vært gave, perfekte som fredags snack og bare generelt suverænt lækre at gå og små spise af. De kan blive helt vanedannende!

Cookies med chokolade

Lækre cookies som er sprøde i kanten og bløde i midten. De er super nemme og lave, og du kan enda fryse dejen, så du lynhurtigt kan få friskbagte.
Forberedelse 15 minutes
Arbejdstid 15 minutes
Hvile tid 1 hour
Total tid 1 hour 30 minutes
Måltid Dessert
Køken American
Serveringer 18 stk.

Ingredienser
  

  • 125 g smør blødt
  • 100 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 1 æg stue tempereret
  • 200 g mel
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. salt
  • 150 g chokolade helst ikke over 50%

Instruktioner
 

  • Pisk smør og sukker (både alm. og brun farin) sammen og luftigt i ca. 5-6 min. Husk at skrab kanterne så alt kommer med.
  • Kom æg i (hvis større portion, kun et ad gangen) og pisk videre i 2-3 min.
  • Bland mel og natron og sigt det ned i dejen sammen med salt rør forsigtigt sammen og kun til den lige akkurat hænger sammen.
  • Hak nu chokoladen halv groft, gerne i stykker på størrelse med chokolade knapper, men fordelingen af chokoladen smagen er bedst når der er små flager af chokolade ud i hele dejen. Rør chokoladen ud i dejen, men rør ikke for meget i dejen.
  • Lad dejen hvile i 1 time i køleskab (gerne natten over), det hjælper den til at få opløst alt sukker helt.
  • Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
  • Mens ovnen varmer op fordeles dejen på to bageplader, med ca. 9 cookies på hver i 40 g kugler. Dr skal være afstand mellem cookierne på bagepladen så de ikke flyder sammen. Du kan også forme kuglerne og læg dem i fryseren, se mere under tips.
  • Bag dem i 10-12 min. Husk hvis din dej har været på frost skal de have lidt længere. Bag dem til de er gyldne i og sprøde i kanten.
  • Lad cookiesene hvile på bagepladen i 5 minutter før, at de rykkes over på en rist for at køle af. Opbevar dem i en lufttæt beholder – de smager mindst lige så gode dagen efter.

Notes

Hvis du ikke kan spise dem alle samme dag, skal de opbevare i en kagedåse eller i en lufttæt beholder. De kan også med fordel lave dem til en cookies sandwich, ved at putte en rest mascarpone creme i mellem to cookies og læg på den køl/frost. Mums. 
Hvis du gerne vil prøve noget andet end kun chokolade, kan jeg stærkt anbefales at bytte en del af chokoladen, men helst ikke mere end 1/3 del, ud med hasselnødder. Der må gerne stadig være skal på.
Du kan også fryse den rå cookie-dej så du lyn hurtigt kan lave friskbagte cookies. I stedet for at lægge cookiedejen på bagepladen ruller du dem i stedet til kugler, det er nemmest hvis dejen har været en tur i køleskabet. 
Du kan med fordel fryse cookie kugler, efter de formet. Når du  så gerne vil bage de ned frosne cookies, kan du enten tø cookie-dej op i køleskabet før du bager dem (burde kun tage en lille smule længere tid, end ovnen er om at varme op, ca. 25-30 min.) og så bage dem som normalt. Eller du kan bage dem direkte fra frost, i en forvarmet ovnen, som anvist i opskriften, og bag dem 5-6 min længere end normalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opskrift Vurdering