Pisk smør og sukker (både alm. og brun farin) sammen og luftigt i ca. 5-6 min. Husk at skrab kanterne så alt kommer med.
Kom æg i (hvis større portion, kun et ad gangen) og pisk videre i 2-3 min.
Bland mel og natron og sigt det ned i dejen sammen med salt rør forsigtigt sammen og kun til den lige akkurat hænger sammen.
Hak nu chokoladen halv groft, gerne i stykker på størrelse med chokolade knapper, men fordelingen af chokoladen smagen er bedst når der er små flager af chokolade ud i hele dejen. Rør chokoladen ud i dejen, men rør ikke for meget i dejen.
Lad dejen hvile i 1 time i køleskab (gerne natten over), det hjælper den til at få opløst alt sukker helt.
Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
Mens ovnen varmer op fordeles dejen på to bageplader, med ca. 9 cookies på hver i 40 g kugler. Dr skal være afstand mellem cookierne på bagepladen så de ikke flyder sammen. Du kan også forme kuglerne og læg dem i fryseren, se mere under tips.
Bag dem i 10-12 min. Husk hvis din dej har været på frost skal de have lidt længere. Bag dem til de er gyldne i og sprøde i kanten.
Lad cookiesene hvile på bagepladen i 5 minutter før, at de rykkes over på en rist for at køle af. Opbevar dem i en lufttæt beholder – de smager mindst lige så gode dagen efter.