Panna cotta
Vil du gerne lave en dessert som er utrolig lækker cremet og nærmest smelter på tungen? Og som gerne må kunne laves i forvejen? Så er panna cotta lige den dessert du søger! Du kan snildt lave den i forvejen og så pynte den med bær og frugter lige før servering, så kan du bruge tiden med gæsterne i stedet for at stå i køkkenet.
Og at den er silkeblød og cremet og smelter på tyngen at den altid har været et kæmpe hit når jeg har serveret den.

Panna cotta
En super lækker silkebløde cremet dessert. Og selv om du er bange for at bruge husblas, skal du ikke lade dig afskrække. Den her opskrift er lige til at til.
Ingredienser
- 4 dl piskefløde
- 2 blade husblas
- 75 g sukker
- 1 tsk. vaniljepasta eller 2 tsk. vaniljesukker
Instruktioner
- Start med at læg husblassen i koldt vand i ca. 10 min eller følg anvisning på pakken.
- Hæld fløden i en tykbundet gryde sammen med sukkeret og vanilje.
- Bring det hele lige til kogepunktet under omrøring. Der begynder at komme små bobler, men der må ikke komme skum på fløden. Tag gryden af varmen, når boblerne bliver hyppige.
- Knug husblassen fri for vand og kom den i den varme fløde. Lad fløden svale i ca. 15 min, for at vaniljen ikke kun ligger sig i bunde. Rør i under vejs.
- Når gløden er kølen nok af til du kan røre gyden på siden uden at brænde dig, fordeles flødeblandingen i portionsskåle eller glas. Sæt galsene på køl med film over i min. 4 timer.
- Server med frugt, eller revet chokolade.
Notes
Frugten kan skiftes ud med en lag gele eller chokolade, for at give panna cottaen en anden smag. Men bare i sig selv er den super lækker.


2 Comments
Rikke
Kan man lave dem dagen før og lad dem stå i køleskabet til de skal spises?
Stella
Hej Rikke
Ja du kan sagtens lave dem dagen før de skal bruges.
Hilsen Stella