Kylling suppe med chili
En super lækker kylling suppe hvis man kan lide mad til den stærke side. Jeg har forsøgt at bruge ingredienser som kommer fra det samme område, for at prøve noget som passer sammen. Og det lykkede!
Hvis du kan lide chili con carne og asiatiske retter, er jeg sikker på den her vil være noget lige for dig.

Kylling suppe med chili
En asiatisk inspireret kylling suppe med chili.
Ingredienser
Suppe
- 4-5 tsk forårsløg
- 2-3 stk chili smag til, chiliere kan have meget variet styrke
- 1 stk rød peberfrugt
- 2 stk kylling bryst
- 70 g sukkerærter
- 2-3 stk gulerødder
- 2 stk kylling bouillon
- 1 stk grøntsags bouillon
- 1 spsk raspolie til stegning alternertiv solsikkeolie
- 1,5 l vand ca.
Tilbehør
- Æggenudler eller risnudler
- 4-8 stk mini flute eller andet bød
Instruktioner
- Start med at skær alle grøntsager ud i små stykker, ca. 0,5 x 0,5 cm.
- Hak chilien fint og steg den af på en tør gryde.
- Tilføj raspolie til gryden og steg det hvide af forårsløgne og gulrødder ind det gulerødderne har fået let farve. Tilberedningen går hurtigere hvis man tilføjer en lille smule salt.
- Tilføj vand og bouillon til gyden, og kog op.
- Rens kyllingestykkerne og tilføj dem til suppen i hele bryststykker sammen med peberfrugten.
- Lad kyllingen små koge i suppen i min. 30 min under låg. Vandet skal min. dække kyllingen.
- Når kyllingen er kog færdig tage den op af gryden, i sætte til side, evt. i køleskab, til let afkøling.
- Tilføj sukkerærter og skrues ned for suppen så den kun simre.
- Når kylling er kølen let af, trævl så kyllingen med to gafler, så du får fine kyllinge stykker,
- Servers med æggenudler, eller risnudler, og brød
Velbekomme!

