Go Back

Kylling suppe med chili

En asiatisk inspireret kylling suppe med chili.
Forberedelse 45 minutes
Arbejdstid 30 minutes
Koge tid 30 minutes
Total tid 1 hour 45 minutes
Måltid Aftensmad
Køken Asiatisk
Serveringer 4 portioner

Ingredienser
  

Suppe

  • 4-5 tsk forårsløg
  • 2-3 stk chili smag til, chiliere kan have meget variet styrke
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 2 stk kylling bryst
  • 70 g sukkerærter
  • 2-3 stk gulerødder
  • 2 stk kylling bouillon
  • 1 stk grøntsags bouillon
  • 1 spsk raspolie til stegning alternertiv solsikkeolie
  • 1,5 l vand ca.

Tilbehør

  • Æggenudler eller risnudler
  • 4-8 stk mini flute eller andet bød

Instruktioner
 

  • Start med at skær alle grøntsager ud i små stykker, ca. 0,5 x 0,5 cm.
  • Hak chilien fint og steg den af på en tør gryde.
  • Tilføj raspolie til gryden og steg det hvide af forårsløgne og gulrødder ind det gulerødderne har fået let farve. Tilberedningen går hurtigere hvis man tilføjer en lille smule salt.
  • Tilføj vand og bouillon til gyden, og kog op.
  • Rens kyllingestykkerne og tilføj dem til suppen i hele bryststykker sammen med peberfrugten.
  • Lad kyllingen små koge i suppen i min. 30 min under låg. Vandet skal min. dække kyllingen.
  • Når kyllingen er kog færdig tage den op af gryden, i sætte til side, evt. i køleskab, til let afkøling.
  • Tilføj sukkerærter og skrues ned for suppen så den kun simre.
  • Når kylling er kølen let af, trævl så kyllingen med to gafler, så du får fine kyllinge stykker,
  • Servers med æggenudler, eller risnudler, og brød
Keyword chili, kylling, nudler