Jordbær rabarber muffins
Muffins. Lækre og nemme jordbær rabarber muffins.
Jeg elsker at lave muffins. De kan være super nemme at lave og så lækre svampede at sætte tænderne i! Mums.
Findes der noget bedre projekt at give sig i kast med i ferien? Det er snart efterårs ferie for mange, så er det den perfekte tid til at gå i køkkenet med børnene eller bare for dig selv! Og nu hvor efteråret rigtig begynder at vise sine tegn, er der heller ikke nogen rabarber, og da slet ikke jordbærrene tilbage at høste. Så tag de bær og frugter som er bliver smidt på frost og lave dem om til en lækker kompot til de her muffins.
Du kan også bruge en rest kompot eller syltetøj, de her muffins. Så kan alle summerens sylte projekter bliver til lækre muffins!

Jordbær-rabarber muffins
Ingredienser
Jordbær/rabarber kompot
- 75 g jordbær
- 100 g rabarber
- 100 g rørsukker
- 1 tsk citronsaft eller 1/4 tsk citronsyre
- 1 tsk vaniljesukker
Muffins dej
- 100 g blødt smør
- 125 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3 æg
- 200 g mel
- 1½ tsk. bagepulver
- ½ dl. mælk
Instruktioner
Jordbær/rabarber kompot
- For at lave en kompot koges jordbær og rabarber sammen til en tyk grød, det burde tage ca. 15 min. Mens den små koger skal der røres rundt i den hele tiden. Hvis du ikke vil have klumper i kompotten, mases bær og rabarber med skeen mens der røres rund. Undervejs skal der skummes af, som der danner sig hvidt skum på toppen og i kanten.
- Når kompotten er blevet en tyk grød hældes den på skolde glas. Der vil højst sandsynligt være overskyd efter opskriften, så glassene kan med fordel skyldes i atamon for at sikre holdbarheden.
- Kompotten skal være kølet af inden den kan bruges i opskriften.
Muffins
- Tænd ovnen på 180° varmluft.
- Rør smør lyst og luftigt med sukker og vaniljesukker, det ca. 3-4 min.
- Tilsæt æggene ét ad gangen og rør godt imellem hvert æg, så dejen er ensartet.
- Dejen kan godt se skilt ud efter alle æggene er kommet i, men den samler sig fint når melet kommer i.
- Bland mel og bagepulver og tilsæt det ad et par gange, skiftevis med mælken.
- Læg papirforme i en muffinform og fordel dejen i muffins formene. Lav en lille fordybning i midten, så der plads til kompotten.
- Fordel ca. en teske af kompotten i hver muffins, og hvis kompotten skal være pakket ind kan du ligge en lille smule mere muffins dej oven på.
- Bag muffinene i 20-22 minutter.
- Stik i muffinen med en tandstik eller kødnål for at se om den er færdig. Hvis der ikke sider kage tilbage på pinden er kagen færdig, der kan dog godt side kompot på pinden efter muffinen er færdig.
- Lad muffinene køle af i formen i 5 min, før de flyttes over på en rist for at køle helt af.
Notes
Du bruger ikke alt kompotten i opskriften, så resten kan bruges på en god ostemad, eller en omgang muffins mere! Velbekommen

