Go Back

Jordbær-rabarber muffins

Muffins er suverænt lækre bare i sig selv, og så når man tilføjer kompot i midten bliver det en himmelsk kombination. Og når man kan have lækre muffins klar på en lille time er det næsten svært at lave vær.
Forberedelse 25 minutes
Arbejdstid 20 minutes
Total tid 45 minutes
Måltid Dessert
Køken Dansk
Serveringer 12 stk.
pr. portion 224 kcal

Ingredienser
  

Jordbær/rabarber kompot

  • 75 g jordbær
  • 100 g rabarber
  • 100 g rørsukker
  • 1 tsk citronsaft eller 1/4 tsk citronsyre
  • 1 tsk vaniljesukker

Muffins dej

  • 100 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 æg
  • 200 g mel
  • tsk. bagepulver
  • ½ dl. mælk

Instruktioner
 

Jordbær/rabarber kompot

  • For at lave en kompot koges jordbær og rabarber sammen til en tyk grød, det burde tage ca. 15 min. Mens den små koger skal der røres rundt i den hele tiden. Hvis du ikke vil have klumper i kompotten, mases bær og rabarber med skeen mens der røres rund. Undervejs skal der skummes af, som der danner sig hvidt skum på toppen og i kanten.
  • Når kompotten er blevet en tyk grød hældes den på skolde glas. Der vil højst sandsynligt være overskyd efter opskriften, så glassene kan med fordel skyldes i atamon for at sikre holdbarheden.
  • Kompotten skal være kølet af inden den kan bruges i opskriften.

Muffins

  • Tænd ovnen på 180° varmluft.
  • Rør smør lyst og luftigt med sukker og vaniljesukker, det ca. 3-4 min.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen og rør godt imellem hvert æg, så dejen er ensartet.
  • Dejen kan godt se skilt ud efter alle æggene er kommet i, men den samler sig fint når melet kommer i.
  • Bland mel og bagepulver og tilsæt det ad et par gange, skiftevis med mælken.
  • Læg papirforme i en muffinform og fordel dejen i muffins formene. Lav en lille fordybning i midten, så der plads til kompotten.
  • Fordel ca. en teske af kompotten i hver muffins, og hvis kompotten skal være pakket ind kan du ligge en lille smule mere muffins dej oven på.
  • Bag muffinene i 20-22 minutter.
  • Stik i muffinen med en tandstik eller kødnål for at se om den er færdig. Hvis der ikke sider kage tilbage på pinden er kagen færdig, der kan dog godt side kompot på pinden efter muffinen er færdig.
  • Lad muffinene køle af i formen i 5 min, før de flyttes over på en rist for at køle helt af.

Notes

Hvis man har en rest kompot eller syltetøj vil det også passe perfekt til muffinene. Det kan være med lige den smag du har hjemme, det skal bare helst være noget kraftig i smagen som eks. jordbær eller hindbær for at smagen ikke forsvinder helt i muffinen.
Keyword bær, jorbær, kompot, muffins, rabarber, sommer