Kager

Blød og saftig chokoladekage

Lækker og blød chokoladekage som holder sig blød og saftig i flere dage. Den kan derfor med fordel bages på forhånd.

Chokoladekage

Forberedelse 15 minutes
Arbejdstid 45 minutes
Hvile tid 1 hour
Total tid 2 hours
Måltid Side Dish
Serveringer 8 portioner

Ingredienser
  

  • 350 g hvedemel
  • 550 g sukker
  • 100 g kakao
  • 2 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg stuetemperatur
  • 5 dl mælk stuetemperatur
  • 1,25 dl smagsneutral olie

Instruktioner
 

  • Tænd oven på 175 grader alm. ovn
  • Bland først hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen.
  • Blad nu æg, mælk og olie sammen. Sørg for æggene er bladet godt ud i resten.
  • Tilsæt de våde ingredienser lidt af gangen for at sikre der ikke kommer klumper.
  • Når alt væsken er i, kan den godt virke lidt tynd men det er helt normalt.
  • Kom bagepapir i en springform (Ø24cm) og smør siderne. Hæld nu dejen her i.
  • Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40-45 minutter, eller til den er gennembagt.
  • Prøv at sikke en kødnål ind i midten af kagen og se.
  • Lad kagen køle lidt af i springformen (ca. 10-20 min), og tag den her efter ud af springformen for at køle af på en rist min 1 time og pak den herefter ind i film hvis den ikke skal bruges med det samme.
  • Hvis kagen skal bruges sammen med en creme eller mousse skal kage være helt kold, og må gerne have stået natten over.
  • Del evt. kagen i flere lag og fyld med creme/mousse og pynt med friske bær og chokolade.

Den her kage har jeg brugt til en dåbskage, hvor jeg delte kagen og fyldte den med mascarpone creme med vanilje og overtrækkede den med fondant (se billede her under). Den blev super godt taget i mod, og der blev spist rup og stub!

Er du i tvivl om hvordan kagen skal laves? Jeg har lavet en video hvor jeg guider dig igennem alle steps. Du kan finde den lige her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opskrift Vurdering