Go Back

Chokoladekage

Forberedelse 15 minutes
Arbejdstid 45 minutes
Hvile tid 1 hour
Total tid 2 hours
Måltid Side Dish
Serveringer 8 portioner

Ingredienser
  

  • 350 g hvedemel
  • 550 g sukker
  • 100 g kakao
  • 2 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg stuetemperatur
  • 5 dl mælk stuetemperatur
  • 1,25 dl smagsneutral olie

Instruktioner
 

  • Tænd oven på 175 grader alm. ovn
  • Bland først hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen.
  • Blad nu æg, mælk og olie sammen. Sørg for æggene er bladet godt ud i resten.
  • Tilsæt de våde ingredienser lidt af gangen for at sikre der ikke kommer klumper.
  • Når alt væsken er i, kan den godt virke lidt tynd men det er helt normalt.
  • Kom bagepapir i en springform (Ø24cm) og smør siderne. Hæld nu dejen her i.
  • Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40-45 minutter, eller til den er gennembagt.
  • Prøv at sikke en kødnål ind i midten af kagen og se.
  • Lad kagen køle lidt af i springformen (ca. 10-20 min), og tag den her efter ud af springformen for at køle af på en rist min 1 time og pak den herefter ind i film hvis den ikke skal bruges med det samme.
  • Hvis kagen skal bruges sammen med en creme eller mousse skal kage være helt kold, og må gerne have stået natten over.
  • Del evt. kagen i flere lag og fyld med creme/mousse og pynt med friske bær og chokolade.