Lasagne – lækker og nem
Lasagne er altid et hit! Jeg elsker simpelthen lasagne.
Det nemt og lave, det tager måske lidt ekstra tid fordi den også lige skal i ovnen, men til gengæld kan det nemt forberedes på forhånd hvis du får gæster, så du kan hygge dig med dem i stedet for at stå over kødgryderne! Lav sovsen på forhånd, så skal lasagnen bare samles og smides i oven når gæsterne kommer, og voila så der nem og lækker mad!

Lasagne
En lækker og nem lasagne som aldrig slår fejl.
Ingredienser
Kødsovs
- 500 g hakket oksekød
- 1 løg stort
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk. tomatpure
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dl fløde
- 1 tsk. rørsukker
- 2 spsk. æblecidereddike
- 2 spsk. balsamico
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. basilikum
- 1 tsk. paprika
- salt
- smør til stegning
- evt. chili
Øvrigt
- 1 pakke bechamelsauce 500 ml (evt. mornaysauce)
- 12 stk. lasagneplader
- 200 g revet mozzarellaost
- bladet salat som tilbehør
Instruktioner
- Start med at sæt ovnen på 200 grader, så den kan nå at varme op.
- Hak løgene og hvidlæg fint og svits dem på en pande i lidt smør.
- Tilføj nu kødet, og når kødet har skiftet farve tilsætter du tomaterne, tomatpure, æblecidereddike , balsamico, fløde og rørsukker. Lad det simre i 5-10 min.
- Tilføj med basilikum, oregano, paprika og timian. Smag til med salt og evt. lidt fløde.
- Nu skal lasagnen samles. Start med et lag kød i en ildfast form. Kom så lidt mornaysauce ovenpå og så et lag lasagneplader. Gentag ind til der ikke mere kødsovs. Afslut med kød og mornaysauce.
- Drys den revne ost ovenpå og stil i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tag ud og lad hvile i 10 minutter.
- Server sammen med en frisk salat.
Notes
Kødsovsen kan også bruges alene og serveres med pasta, revet parmesan og en frisk salat.


