Go Back

Lasagne

En lækker og nem lasagne som aldrig slår fejl.
Forberedelse 25 minutes
Arbejdstid 40 minutes
Vente tid 10 minutes
Total tid 1 hour 15 minutes
Måltid Aftensmad
Køken Italian
Serveringer 6 personer

Ingredienser
  

Kødsovs

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 løg stort
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. tomatpure
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk. rørsukker
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. balsamico
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 tsk. paprika
  • salt
  • smør til stegning
  • evt. chili

Øvrigt

  • 1 pakke bechamelsauce 500 ml (evt. mornaysauce)
  • 12 stk. lasagneplader
  • 200 g revet mozzarellaost
  • bladet salat som tilbehør

Instruktioner
 

  • Start med at sæt ovnen på 200 grader, så den kan nå at varme op.
  • Hak løgene og hvidlæg fint og svits dem på en pande i lidt smør.
  • Tilføj nu kødet, og når kødet har skiftet farve tilsætter du tomaterne, tomatpure, æblecidereddike , balsamico, fløde og rørsukker. Lad det simre i 5-10 min.
  • Tilføj med basilikum, oregano, paprika og timian. Smag til med salt og evt. lidt fløde.
  • Nu skal lasagnen samles. Start med et lag kød i en ildfast form. Kom så lidt mornaysauce ovenpå og så et lag lasagneplader. Gentag ind til der ikke mere kødsovs. Afslut med kød og mornaysauce.
  • Drys den revne ost ovenpå og stil i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tag ud og lad hvile i 10 minutter.
  • Server sammen med en frisk salat.

Notes

Kødsovsen kan også bruges alene og serveres med pasta, revet parmesan og en frisk salat.
Keyword kødsovs, lasagne, pasta