Den nemme roulade
Du ved du får gæster om et par time og du har hverken cookies i fryseren, eller småkager i kagedåsen. Hvad skal du så servere? Du kunne jo prøve den nemme roulade hvor du kun skal bruge hvad du normalt lige har i køkkenskabene!

Roulade – grundopkrift
En nem roulade du kan fylde med lige hvad du er i humør til. Kun fantasier sætter grænser for hvad fyldet skal være!
Ingredienser
- 3 stk. æg stuetempereret
- 125 g sukker
- 60 g kartoffelmel evt. majsstivelse eller hvedemel
- 60 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- evt. pastafarve eller kakaopulver.
- ekstra sukker
Instruktioner
- Pisk æg og sukker lyse og luftige – det tager ca. 5-6 min.
- Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver og sigt det og vend det forsigtigt ned i æggemassen.
- Fordel dejen, jævnt i et tyndt lag på en 30 x 40 cm bradepande med bagepapir og bag den ved 210° i 8-10 min.
- Vend din roulade ud på et stykke bagepapir drysset med sukker og rul den let.
- Træk det øverste papir af og tilføj på din roulade.
- Rul din roulade stramt ved hjælp af papiret på undersiden og lad ligge og køle af.
- Når roulade bunden er kølet helt af kan du fylde den med dit ynglings fyld. Det kan være alt fra Nutella eller syltetøj til kagecreme, kun fantasien sætter grænser.
Notes
Du kan nemt lave mønster ved at tage ⅕
del af dejen og farve den med enten kakao for at få en mørkebrun farve, eller pastafarve. Du skal dog passe på med at bruge frugtfarve da det kan fortynde dejen meget.
Nu kan du komme den farvede dej i en sprøjtepose og lave fine mønstre, eller endda forsøge med en ske hvis du har modet til det!
Hvorfor bruge kartoffelmel hvis du kan bruge hvedemel? Kartoffel og i en hvis grad også majsstivelse sørger for at bunden bliver mere smidig når den skal rulles og det gør den så meget mere luftig syntes jeg.
Jeg elsker at fylde rouladen med mascarpone creme og sultetøj. Når jeg giver min kæreste sådan en med på arbejde spørger de altid efter mere, og hvornår jeg laver den igen!
Jeg håber du kan bruge min opskrift, og smid gerne en kommentar og et par hjerter.

