Roulade - grundopkrift
En nem roulade du kan fylde med lige hvad du er i humør til. Kun fantasier sætter grænser for hvad fyldet skal være!
Forberedelse 15 minutes mins
Arbejdstid 10 minutes mins
Hvile tid 30 minutes mins
Total tid 55 minutes mins
- 3 stk. æg stuetempereret
- 125 g sukker
- 60 g kartoffelmel evt. majsstivelse eller hvedemel
- 60 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- evt. pastafarve eller kakaopulver.
- ekstra sukker
Pisk æg og sukker lyse og luftige - det tager ca. 5-6 min.
Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver og sigt det og vend det forsigtigt ned i æggemassen.
Fordel dejen, jævnt i et tyndt lag på en 30 x 40 cm bradepande med bagepapir og bag den ved 210° i 8-10 min.
Vend din roulade ud på et stykke bagepapir drysset med sukker og rul den let.
Træk det øverste papir af og tilføj på din roulade.
Rul din roulade stramt ved hjælp af papiret på undersiden og lad ligge og køle af.
Når roulade bunden er kølet helt af kan du fylde den med dit ynglings fyld. Det kan være alt fra Nutella eller syltetøj til kagecreme, kun fantasien sætter grænser.
Du kan nemt lave mønster ved at tage ⅕
del af dejen og farve den med enten kakao for at få en mørkebrun farve, eller pastafarve. Du skal dog passe på med at bruge frugtfarve da det kan fortynde dejen meget.
Nu kan du komme den farvede dej i en sprøjtepose og lave fine mønstre, eller endda forsøge med en ske hvis du har modet til det!
Keyword dessert, roulade, variationer