Den nemme frugttærte
Den her tærte er måske en lille smule form for en snyde tærte. Til gengæld er den nem, lækker og den har aldrig en blød bund! Den er lækker og du kan bruge stort set alle former for frugter eller bær.
I den her version har jeg brugt rabarber da den kommer i store strømme ind fra altanen lige for tiden! Jeg har en krukke på altanen som forsyner mig med rabarber, og der er nok til både mine bag eventyr og til at komme i fryseren til senere.

Rabarber tærte
Equipment
- Tærtefad 26 cm
Ingredienser
- 250 g mel
- 100 g rørsukker
- 175 g smør
- 250 g rabarber
- 1 spsk citronsaft
- 75 g rørsukker
Instruktioner
- Tænd oven på 175 grader. (Ikke varmluft)
- Bland sukker, mel og smør. Det skal smuldre godt sammen. Jeg skære smørret ud i små stykker og ælt det sammen med sukker og mel.
- Rens rabarberne, skær toppen af og skær rabarberne i små stykker.
- Fordel ⅔ dele af dejen i en tærteform. Tryk den godt ned i formen.
- Rør rabarberstykkerne sammen med rørsukkeret og citronsaften.
- Læg rabarberne stykkerne i oven på dejen, få så meget af sukker med som muligt.
- Fordel nu smuldredejen over rabarberne og fordel det godt. Tryk gerne dejen lidt ned omring rabarberne så det er nogenlunde fordelt.
- Sæt nu kagen i oven i ca. 30 – 35 min, alt efter oven.
- Tag kagen ud af oven når crumblen er blevet dejlig gylden brun.
- Lad kagen hvile i ca. 10 min, herefter kan den serveres lun, med flødeskum eller creme fraiche.
Notes
Den her tærte er inspireret af min æblecrumble kage. En aften sad vi og hyggede og fik utrolig meget lyst til kage, og jeg havde lige plukket rabarber fra altanen, så de skulle selvfølgelig bruges. Så jeg tænkte en nem tærte var da lige sagen. Jeg håber i kan lide min nemme tærte og at i finde har lyst til at gå på opdagelse på min blog.

