Rabarber tærte
En lækker tærte, hvor du kan skifte rabarberen ud med lige den frugt du ønsker! Og så er den super nem og lave.
Forberedelse 15 minutes mins
Arbejdstid 35 minutes mins
Hvile tid 10 minutes mins
Total tid 1 hour hr
Måltid Dessert
Køken Dansk
- 250 g mel
- 100 g rørsukker
- 175 g smør
- 250 g rabarber
- 1 spsk citronsaft
- 75 g rørsukker
Tænd oven på 175 grader. (Ikke varmluft)
Bland sukker, mel og smør. Det skal smuldre godt sammen. Jeg skære smørret ud i små stykker og ælt det sammen med sukker og mel.
Rens rabarberne, skær toppen af og skær rabarberne i små stykker.
Fordel ⅔ dele af dejen i en tærteform. Tryk den godt ned i formen.
Rør rabarberstykkerne sammen med rørsukkeret og citronsaften.
Læg rabarberne stykkerne i oven på dejen, få så meget af sukker med som muligt.
Fordel nu smuldredejen over rabarberne og fordel det godt. Tryk gerne dejen lidt ned omring rabarberne så det er nogenlunde fordelt.
Sæt nu kagen i oven i ca. 30 – 35 min, alt efter oven.
Tag kagen ud af oven når crumblen er blevet dejlig gylden brun.
Lad kagen hvile i ca. 10 min, herefter kan den serveres lun, med flødeskum eller creme fraiche.
Den her tærte er ikke god at gen opvarme, den bliver meget blød.
Du kan nemt skifte rabarberen ud med andre frugter eller bær. Du skal måske bare justere mængden af citronsagt og sukker til frugten.
Keyword frugt, nem, Tærte