Go Back

Rabarber tærte

En lækker tærte, hvor du kan skifte rabarberen ud med lige den frugt du ønsker! Og så er den super nem og lave.
Forberedelse 15 minutes
Arbejdstid 35 minutes
Hvile tid 10 minutes
Total tid 1 hour
Måltid Dessert
Køken Dansk
Serveringer 6 personer

Equipment

  • Tærtefad 26 cm

Ingredienser
  

  • 250 g mel
  • 100 g rørsukker
  • 175 g smør
  • 250 g rabarber
  • 1 spsk citronsaft
  • 75 g rørsukker

Instruktioner
 

  • Tænd oven på 175 grader. (Ikke varmluft)
  • Bland sukker, mel og smør. Det skal smuldre godt sammen. Jeg skære smørret ud i små stykker og ælt det sammen med sukker og mel.
  • Rens rabarberne, skær toppen af og skær rabarberne i små stykker.
  • Fordel ⅔ dele af dejen i en tærteform. Tryk den godt ned i formen.
  • Rør rabarberstykkerne sammen med rørsukkeret og citronsaften.
  • Læg rabarberne stykkerne i oven på dejen, få så meget af sukker med som muligt.
  • Fordel nu smuldredejen over rabarberne og fordel det godt. Tryk gerne dejen lidt ned omring rabarberne så det er nogenlunde fordelt.
  • Sæt nu kagen i oven i ca. 30 – 35 min, alt efter oven.
  • Tag kagen ud af oven når crumblen er blevet dejlig gylden brun.
  • Lad kagen hvile i ca. 10 min, herefter kan den serveres lun, med flødeskum eller creme fraiche.

Notes

Den her tærte er ikke god at gen opvarme, den bliver meget blød. 
Du kan nemt skifte rabarberen ud med andre frugter eller bær. Du skal måske bare justere mængden af citronsagt og sukker til frugten. 
Keyword frugt, nem, Tærte