Pandekager – Dem bliver man aldrig trætte af
Pandekager. Hvornår kan man ikke spise pande kager? Jeg er hverfald overnbevist om man kan spise pandekager morgen, middag, aften og til dessert!

Klasiske pandekager
De klastske pandekager som både kab blive bløde men også lækre sprøde. Du laver dem lige som du har lyst til! Spis dem med syltetøj, flødeskum eller vanilje is (eller alle tre) og du vil få en lækker dessert.
Ingredienser
- 150 g hvedemel
- 4 dl mælk
- 50 g smør + ekstra til stegning
- 3 stk. æg
- 50 g sukker
- 1,5 tsk. vaniljesukker
- 0,5 tsk. salt
Instruktioner
- Smelt smørret på en den pande du skal bage pandekagerne på, og sæt til side.
- Bland det sukker, vaniljesukker med mel og pisk det godt med alle æggene, til dejen er glat og helt uden klumper.
- Pisk det let afkølede smeltede smør ned i æggemassen, og tilsæt herefter lidt af gangen mælk.
- Lad dejen hvile i 20-30 min i køleskab, her efter er den klar til brugt.
- Kom dej på panden og vip panden let så dejen fordeler sig, hvis de skal være tynde, og steg pandekagerne til der ikke er mere flydende tilbage, ved middel til svag varme. De skal lige begynde at tage let farve i kanten. Vend og gentag på den anden side.
- Bag resten af dejen, server pandekagerne straks. De er super gode med is, marmelade og sukker. Hvis man er rigtig dristig så prøv med en rest mascarpone creme hvis du har det, det er super lækkert med lidt syltetøj.
Notes
Pandekager er fryseegnede i op til tre måneder. (Men hvem har pandekager til overs!)
Hvis du bedre kan lide at blande mælk i før æg (det er knap så hårdt for hånden), så kan du sagtes også dette. Jeg syntes bare det er nemmest at blande mel med æg først, for at undgå melklumper i dejen.
Som et alternativ til den almindelige pandekage serveret med syltetøj og sukker har jeg her fyldt den bløde pandekagen med syltetøj og en rest mascarpone creme med vanilje jeg havde til overs fra en kage. Så lækkert!


