(Valgfrit) Rosinerene skal til at starte ligge i blød i min 30 min, for af gøre dem bløde. Overhæld dem med kogende vand, og lad dem stå og hvile.
Efter de 30 min blandes nu mel og bagepulver godt sammen. Her efter skal smør og sukker blandes sammen med melet, til det får en let krummende konsistens.
Piske æg og kærnemælk godt sammen, og tilsætte det til melblandingen.
Bland det hele sammen til det er en glat dej, men pas på ikke at arbejde for meget med dejen.
(Valgfrit) Tilsæt rosiner, og bland dem let ind i dejen. Der må stadig ikke arbejdes for meget med dejen.
Nu skal dejen hvile i 30 minutter.
Når dejen har hvilet, skal den rulles ud, så den har en højde på ca. 2,5 cm , og skæres i den ønskede form. Jeg bruger runde udstikker op 10 cm.
Bagefter samles den overskydende dej sammen og rulles ud igen på samme måde som før.
Når dejen er formet, skal den hvile yderligere 20 minutter. Tænde for ovnen på 180 grader.
Pensles sconesene med æg og bag dem i 10-12 minutter.
Lad sconesene køle let inden servering eller dem dem til senere.