Go Back

Rabarber muffins

Dejlige nemme og lækre muffins med syrlig rabarber.
Hvis du ikke er så meget til de sukker søde muffins med for eksempel jordbær, er de her muffins lige noget for dig. De er dejligt svampede og har fremhæver syren fra rabarberen uden at den bliver alt over døvende Og så er de tilmeld super nemme at lave.
Forberedelse 15 minutes
Arbejdstid 12 minutes
Total tid 27 minutes
Måltid Dessert
Serveringer 12 stk.

Ingredienser
  

  • 100 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • 125 g rabarber friske eller optørede fra frost
  • 150 g mel
  • 1/2 spsk. bagepulver
  • 1/2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. vaniljesukker

Instruktioner
 

  • Forvarm ovnen 175 grader varmluft.
  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt, det tager omkring 5-6 min.
  • Tilsæt herefter et æg ad gangen til dejen er ensartet før det næste tilsættes.
  • Skær rabarberen ud i små stykker, ca. 1-2 cm lange, og vend dem med 1 spsk. mel.
  • Sigt resten af melet ned i dejen, og vend melet i til dejen kun lige akkurat er ensformigt.
  • Vend her efter rabarberen i. Prøv og undgå at røre for meget i dejen.
  • Fyld nu 12-16 muffins forme (at efter størrelse) 2/3, og bag dem i ca. 12 min.
  • For at tjekke om muffinene er færdigbagt kan du stikke en kødnål eller tandstik ned i midten af muffinen. Hvis der ikke sider dej tilbage på kødnålen, eller tandstikken, når du trækker den ud af muffinen er de færdigbag
  • Efter muffinene er taget ud af ovnen, skal de stå i formen i ca. 5 min før de tages ud for at køle af på en rist.

Notes

Hvis du ikke får spist alle muffinene samme dag, kan de gemmes i en kagedåse, eller lufttæt beholder. Her kan de holde sig i 2-3 dage. Dog kan bliver de en smule tørre af at stå et par dage. 
Keyword muffins, rabarber