Muffins med chokolade
Lækre muffins som smager af vanilje og chokolade som er svampede og holder sig i lækre i et par dage. Og så er de super nemme at lave.
Forberedelse 15 minutes mins
Arbejdstid 20 minutes mins
Ekstra tid 30 minutes mins
Total tid 1 hour hr 5 minutes mins
Måltid Dessert
Køken Dansk
Serveringer 12 stk.
pr. portion 232 kcal
- 100 g smør stuetemperatur
- 125 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 3 æg stuetemperatur
- 200 g mel + en spsk. ekstra
- 1½ tsk. bagepulver
- ½ dl. kærnemælk stuetemperatur
- 100 g chokolade knapper
Klargøringen
30 min inden, der begyndes, skal smør, æg og mælk tages ud af køleskabet og ovnen forvarmes til 185° almindelig ovn.
Bagning
Når smørret er blødt, piskes det sammen med sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Det skifter farve og tager ca. 4-5 min.
Her efter pisket et af æggene ad gangen sammen med smør og sukker. Vent med at komme flere æg i dejen før den er ensartet før det næste æg kommes i.
Blad mel og bagepulver grunddigt. Vend skiftevis mel og mælk sammen med resten af dejen. Rør chokoladen sammen med en spiseske mel, og vend den sammen med dejen til den er ensartet. Pas på luften ikke masses ud af dejen.
Læg papir muffinsforme i en muffinform, og fordel dejen i formen så de er ca. 2/3 fyldte. Banker formen mod bordet forsigtigt et par gange, så der ikke er luftlommer i formene.
Sæt formen i ovnen og bag muffinene i 20-22 min.
Stik i en muffinen med en tandstik eller kødnål for at se om den er færdig. Hvis der ikke sider kage tilbage på pinden er muffinene færdig.
Lad muffinene køle af på en rist og ikke i formen, eller bager de videre og kan blive tørrer.
De her muffins er lækre selv dagen efter, så de kan sagtens laves dagen i forvejen.
Hvis du ikke har kærnemælk hjemme, kan du sagtens bruge mælk i stedet for. Så holder muffinene sig bare ikke lige så svampede og saftige i længere tid.
Keyword chokolade, muffins, vanilje