Go Back

Mascarpone- vaniljecreme

Lækker ostecreme som ikke har den gennemtrængende smag eller syre af ost. En silkeblød og lækker creme som kan bruges til hvad som helst.
Forberedelse 5 minutes
Arbejdstid 5 minutes
Hvile tid (anbefalet) 2 hours
Total tid 10 minutes
Måltid Side Dish
Serveringer 1 portion

Ingredienser
  

  • 250 g mascarpone helt koldt
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. vaniljepasta eller 4 tsk. vaniljesukker
  • 2,5 spsk. honning helst flydende
  • 65 g flormelis
  • 2,5 dl piskefløde

Instruktioner
 

  • Star med at blande mascarpone, citronsaft, vaniljepasta og honnings godt sammen.
  • Sigt flormelis ned i mascarpone massen og vend sammen til der ikke er flere klumper.
  • Pisk fløden let, den skal kun lige lave toppe når du fjerne piskeriset.
  • Vend fløden lidt af gangen ned i mascarpone cremen, og vend forsigtigt sammen til cremen er helt blandet sammen.
  • Cremen er nu klar til brug, men bliver kun bedre, og mere fast, af at stå på køl et par timer eller natten over.

Notes

Du kan lave mascarpone selv (se opskrift her), men så skal du undlade citronsaften da den ellers vil smage meget kraftigt af citron creme.