Tænd oven på 200 grader. (Ikke varmluft)
Bland sukker, mel og smør. Det skal smuldre godt sammen. Jeg skære smørret ud i små stykker og ælder det sammen med sukker og mel, og pisker det derefter med dejkrog på en el-pisker (håndholdt).
Skræl æblerne, fjern stødte områder samt kærne huset. Skær dem herefter ud i både, og halver dem til mundrette bider.
Læg æblerne i et smurt fald, jeg syntes det bliver bedst i en springform (dog løber der meget af siruppen ud her).
Hæld siruppen over æblerne, få så vidt muligt dækket alle æbler.
Drys herefter rør sukkeret over æblerne (det skal dække alle æblerne).
Drys nu smuldredejen over æblerne og fordel det godt. Tryk gerne dejen lidt ned omring æblerne så det er nogenlunde fordelt.
Sæt nu kagen i oven i ca. 35 – 40 min, alt efter oven.
Tag kagen ud af oven når crumblen er blevet dejlig grunden brun uden at være alt for hård.
Lad kagen hvile i ca. 10 min, herefter kan den serveres lun, med flødeskum eller hvad man selv syntes bedst om.